Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Det vackraste i Sundsvall - och hur det bevaras... | Tack för skratten, Janne "Loffe" Carlsson! »

Lite tempo i uttycken
Stafrin | 08 Augusti, 2017 19:53
Ibland kan den mest meningslösa tanke gnaga sig kvar och bli till en kul fundering. Nyligen så blev jag på jobbet funderandes över uttrycket "Det går i släkten". Alltså att någonting går i arv. På engelska heter uttrycket "It runs in the family". Där springer man, det är lite tempo. I svenskan tar vi det lagom lugnt.
"Det går i släkten"

Det kan tolkas som en ordvits det här, men det känns på något vis lite svenskt, att vi tar det lugnt och med ro och i engelskan springer man.

/JS17

Intressant?
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage