Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Tack för skratten, Janne "Loffe" Carlsson!

Stafrins Spaning läggs på is!
Stafrin | 06 September, 2017 21:36
Till sist har dagen kommit. Jag har skrivit krönikor i någon form sen 1998 (då för Sundsvalls närradio) och haft något sorts begär att ha en plats där jag kan uttrycka mina åsikter om ditten och datten. Krönikan som form har jag välkomnat som ett sätt att uttrycka mig noggrant och kunna skriva av mig ordentligt. Bloggen kom som en räddande ängel när jag 2004 förlorade möjligheten att sända närradio för gott. Att skriva insändare kan ha sin charm också, men det känns ändå som att man skriver för en väldigt liten begränsad skara och dessutom kan man inte skriva lika ofta utan att riskera att bli sedd som ett freak.

Men idag 2017, 42 år gammal, känner jag inte samma behov att skriva av mig på samma sätt. Genom min facebooksida har jag upptäckt andra möjligheter att skriva av mig och göra något av mitt intresse att uttrycka mig utan att behöva vara bunden. Dessutom så har jag så enormt många projekt numera på nätet att göra. Jag har en skivblogg som kräver mycket tid och framför allt så filmar jag för Youtube och deras Vinyl Community och filmning och redigering tar sin tid. Jag känner att jag håller på att negligera den här bloggen allt för mycket och jag vill inte se den bli en av alla dessa bloggar som tynar bort och sen dör, saknad av ingen. Därför har jag beslutat att lägga Stafrins Spaning på is på obestämd framtid. Jag kommer inte att skriva något mer här på ett bra tag eftersom jag saknar både tid och engagemang just nu.

Men det vore att ljuga och säga att detta inte sker med ett visst vemod och en del sorg i hjärtat! Det har varit väldigt lärorika och underbara 11 år. Framför allt så visade den här bloggen mig på alternativa sätt att nå ut i den digitala världen och jag har fått underbara kommentarer från folk, allt från Bloggsites admin Jari i början av tiden till nuvarande språkröret och utbildningsministern Gustav Fridolin, radiomannen Rolf Arsenius och andra till vänner och okända trevliga personer som kommenterat och gett sina åsikter. Till alla er som förgyllt mina blogguppleveleser, ett stort tack! Och ett tack till alla er andra som bara läst och funnit intresse i mina åsikter! Ett tack till Bloggsite som uppehållit plats åt mig under alla år! Och ett tack till alla som jag mot all förmodan glömt, ja, ett kanske speciellt tack till alla märkliga personer, journalister, politiker och kändisar som matat denna sida med matrial tack vare märkliga ordval, åsikter och händelser i medierna. Utan er hade denna blogg varit rätt fattig.

Jag kommer inte att stänga kontot dock eller ta ner sidan. Den kommer att finnas kvar för alla som vill fortsätta läsa. Trots allt är detta ett sorts tidsdokument över vad som har hänt de senaste 10 åren och det kan vara kul både för mig och kanske också andra att gå tillbaka och titta vad som hände och skapade rubriker under detta decennium. För dom som vill går det att fortfarande skriva kommentarer om äldre artiklar och jag kommer att besvara dom som förr! Dessutom vill jag inte helt stänga dörren för framtiden. Det är möjligt att jag kanske återkommer i någon form när jag har mer tid och behov att skriva av mig om Sverige, samhället och människan. Men för nu och ett bra tag framöver så är det ändå, som Magnus Härenstam skulle ha uttryckt det: "Morsning och goodbye"! Åter tack alla!
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage