Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Vart står USA egentligen i Israel/Libanon-krisen? | TV till varje pris 2006 »

Ologisk kollektivtrafik på landsorten
Stafrin | 15 Juli, 2006 02:30
Politikerna i Sverige talar hela tiden om hur bra och viktigt det är att åka kollektivt. Det är billigare och bättre för miljön. OK... men här i Sundsvall så har man andra prioriteringar. Dels stiger busspriserna, så pass att till och med Länstrafiken kritiserar. Men framför allt så fattar jag inte denna logik, något som med största sannolikhet gäller även landsortstrafiken i andra delar av Sverige:
Här i Sundsvall har vi en massa oerhört vackra naturställen ute vid ett område som heter Kvissleby. Juniskär, Skottsund, Galtström och en av mina personliga favoriter, naturreservatet Klampenborg vid Norra Nyhamn. Och för att bevara miljön så är det bästa sättet att ta sig dit med buss. Dessutom bor det många äldre människor därute som är beroende av bussarna. Och små bussar går fram och tillbaka därifrån titt som tätt. Men från och med denna sommar så har man valt att dra in all busstrafik på helgerna till dessa platser. Vilket betyder att om man bara kan åka till dessa ställen på helgerna på utflykter eller dylikt och inte har bil så kommer man inte dit alls. Och de som inte har bil och bor där kan givetvis inte komma därifrån på helgerna.
Starkt jobbat, Sundsvalls busstrafik, att först förorda kollektivtrafik, sen pusha på alla fina naturområden i stan och sen se till att folk inte kan ta sig varken dit eller därifrån med kollektivtrafik.

/JS06
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage