Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Kvinnojouren i Sundsvall stöter bort zigenarkvinnor | Vi behöver fler som Tony Rickardsson »

Doping - inget som förvånar längre!
Stafrin | 30 Juli, 2006 13:38
Åter igen hände det. En världsstjärna inom friidrotten åkte fast. Som en deja vu upplevelse från 1988. Justin Gaitlin, världsrekordhållaren på 100 meter, har enligt testerna använt doping. Det lite skrämmande är att då, 1988, när Ben Johnson åkte fast i OS i Söul så hamnade idrottsvärlden i kollektiv chock. Hur kunde en världsmästare göra så? Idag så förvånar detta ingen. Man säger lite lätt "Va?!" och bläddrar sen vidare i tidningen. Efter både Marion Jones och Tim Montgomerys misstänkta dopingfall (som ännu inte klarats upp) så är det som om folk är vana och inte bryr sig om detta på samma sätt. Och en del av de som bryr sig utropar det oerhört korkade meningen:
"Det är lika bra att släppa dopingen fri"
Kan man vara intresserad av idrott och samtidigt stå för detta? Hur kan man då säga åt sina barn att kämpa väl när de ska ha fotbollsmatch eller dylikt, då de själva står för att det är OK att fuska. Och att man dessutom förespråkar legalisering av krafthöjande droger. Samtidigt så är det kanske inte så konstigt att vissa idrottsmän dopar sig idag. Idrottsvärlden blivit så beroende av pengar och människan mer och mer girig att man blir desperat. Jag menar, man erbjuds såna offantliga summor idag för världsrekord och guldmedaljer att många idrottsmän får det svårare och svårare att säga till sig själv efter loppen:
"Äsch, jag missade idag. Jag får försöka bättre nästa gång!"
Dessutom har idrottsmannen väldiga krav på sig. Från media, från fansen, från idrottsförbund och från sponsorer. Det är inte längre att göra sitt bästa, som man fått lära sig som barn. Numera verkar det som om en idrottsman ska vara Stålmannen, Hulken och Spindelmannen i en och samma person. Misslyckas man när man är på topp så stenas man och förlorar alla pengarna. Så även om jag tycker att doping är idiotiskt, så är det inte konstigt att många dopar sig, då de inte längre får vara människor och pengar styr idrotten. Så vill man få bukt med doping så kanske man måste ta idrotten och idrottsmännen ner på jorden igen. Nu återstår det att se om Justin Gaitlin medvetet har dopat sig eller ej, men om han har gjort det så är han ännu ett desperat offer i det giriga affärsföretaget som kallas idrottsvärlden.

/JS06
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage