Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Är aktuella energiformer aktuella nu då? | Vem är Charlotte Pirrelli egentligen? »

Jag tänker ge Unika Partiet en chans
Stafrin | 06 Augusti, 2006 23:43
Ibland vet man inte om man vill skratta eller gråta. Det finns ett nytt parti i Sverige och det finns en god nyhet och en mindre god nyhet med det. Den goda nyheten är att det är ett parti, Unika Partiet, som säger sig vilja stötta de utstötta i samhället, arbetslösa, fattiga, pensionärer osv. Ett sånt parti har jag väntat på i nästan 10 år!
Nu till det mindre bra nyheten: Det är Linda Rosing som är partiledare. Det enda jag vet om henne är att hon varit omdiskuterad bimbo i en dokussåpa och att hon vikt ut sig. Jag vill alltså inte utge mig för att ha nån kunskap i hennes förehavande i "Big Brother" och i medierna. Men hennes medverkan har inte direkt ökat partiets chanser att lyckas i valet. Jag har pejlat läget på ett diskussionsforum jag är med i och där har politikern Linda Rosing varit veckans utskrattningsobjekt. Och de senaste dagarnas sextrakasserier mot Unika Partiets hemsida gör inte saken bättre.
Jag gillar normalt inte att kändisar försöker skapa hysteri kring sig själv genom att använda seriösa frågor. Men frågorna som hon ändå har bemödat sig med att skapa ett helt nytt parti för är frågor som jag är väldigt intresserad av och som jag tycker är viktigast i samhället så jag tänker faktiskt ge politikern Linda Rosing en chans att visa vad hon går för. Vad hon vill med detta, vad hon har för planer och hur hon ska finansiera sina planer. Jag tänker ignorera hennes bakgrund som dokussåpabimbo och utvikningsmodell och försöka bilda mig en objektiv uppfattning. Mer än vad en stor del av svenska folket gör. För oavsett vad hon har gjort i "Big Brother" eller inte så är det patetiskt att hålla på med denna förföljelse och tomatkastning. Antingen röstar man på henne eller så gör man det inte. Svårare än så är det inte. Det intressanta är trots allt att hon är den enda som tar upp frågorna som alla andra partierna har lagt på locket för inför årets val. Om det sen är ett bevis på ett än mer skrämmande samhälle eller om det är ett bevis på att Sverige fått ett mänskligt parti återstår sen att se.

/JS06
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage