Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Jag tänker ge Unika Partiet en chans | En fredskonferens är inget PR-jippo, Persson »

Vem är Charlotte Pirrelli egentligen?
Stafrin | 08 Augusti, 2006 18:25
Det finns en del artister i Sverige som är mysterium för mig. Varför är de där de är idag? Håkan Hellström nämnde jag tidigare. En annan sån är dagens sommarpratare i P1, Charlotte Pirrelli. Charlotte är inte direkt dålig, till skillnad mot Hellström, fast hon lockar mig inte heller precis. Men frågan är: Vad är Charlotte Pirrelli känd för? Varför är hon kvar som en av Sveriges mest kända sångerskor? Hon var med i ett dansband som hamnade i skuggan av Vikingarna, Arvingarna, Lotta Engberg och Lasse Stefanz. Ingen stor merit.
Sen vann hon schlager-EM. OK, men hennes vinnare, "Tusen och en natt", har knappast i samma evergreenstatus som "Waterloo", "Diggi-Loo diggi-ley" eller "Fångad av en stormvind". Går du fram på gatan och ber folk nämna en schlagervinnare, så inte nämner de Charlottes låt först.
Sen har hon släppt en del plattor, som alla floppat försäljningsmässigt. Knappast en merit.
Hon har sjungit på en julturné med Christer Sjögren och Sten Nilsson. Jo just, tjenare...
Sen så har hon gift sig med Pernilla Wahlgrens ex-svåger och grälat med sin makes bror, vilket blev stort i medierna. OK, det är förstås stort, men knappast nåt att bli folkkär på.
Nej, det största är nog den ganska bortglömda (förvisso helt OK) schlagervinnaren, "Tusen och en natt". Och det borde man inte komma långt med då. Så frågan kvar står: Vad är Charlotte Pirrelli egentligen känd för idag?

/JS06
 #
User Comments
Vem är Charlotte Pirrelli egentligen? [Reply]
Henric | 21 Augusti, 2006 13:44

Är hon kanske inte ironiskt nog mest känd för att ha blivit sågad vecka efter vecka för drygt fem år sedan av Linda Skugge. Innan det att Skugge började med att regelbundet tvåla till henne så tyckte jag inte justa att någon talade om henne, men efter den mediala tilltufsningen så var hennes mammaroll, hennes förhållande och framtoning plötsligt högintressant för alla och envar.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 21 Augusti, 2006 14:33

OK, det är möjligt. Men hon viker ju inte ut sig längre och Skugge är ju inte feminist längre så i så fall borde hennes karriär vara slut nu. Men, OK, då är hon känd för att han vunnit schlager-EM och för en krönika i Expressen. Jag tror jag ska bli kändis jag med. ;)

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage