Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Friidrottslegender i knarkskandal | Mardrömmen över för de terroriststämplade somalierna »

Friidrotts-EM 2006 - då det oväntade inträffade...
Stafrin | 14 Augusti, 2006 17:45
Friidrotts-EM har passerat och benämns som det mest framgångsrika i modern historia. Friidrott är en av de idrotter som Sverige har utvecklats mest i de senaste åren. Jag minns än de tider i början av 90-talet då vi hoppades och var lyckliga för att Monica Westén lyckades ta en fjärde plats på 400 meter häck eller då vi alla gladdes åt nedan nämnda Sven Nylanders alla fjärde platser. Det var då Patrik Sjöberg var vår enda storstjärna. I och med Johan Wissmans silver på 200 meter så har vi numera storstjärnor i de flesta friidrottsstilar. Möjligen saknar vi nåt i kastgrenarna.
Det som jag alltid tycker är roligast, förutom stjärnor som vågar vara sig själva och som tar detta med idrott med lagom ro, så är det när någon som kämpat länge för sin framgång och till sist vinner, eller då nån som ingen trott skulle vinna till slut får göra det. Främst tänker jag då på Susanna Kallurs guld på 110 m häck, belgiska höjdvinnaren Tia Hallebaut och finländaren Jukka Keskisalo, som oväntat vann 3000 meter hinder. Jag tycker detta EM var, förutom de dagar då Sverige tog mer medaljer än nånsin, de tävlingarna då de nya stjärnorna fick visa framfötterna och en ny generation atleter presenterade sig för omvärlden. Nu återstår att se hur dessa står sig mot stjärnorna utanför Europa.
Men mest tror jag ändå att jag minns Carro Klüfts firande på stadion efter sitt sjukampsguld. Ett bevis på varför jag tycker att friidrott, tillsammans med längdåkning, är världens mest underhållande idrott. Här har fotboll och ishockey mycket att lära sig!
Jimmy Nordins fylleskandal och de tre knarkmisstänkta stjärnorna behövs inte kommenteras närmare. Det var också oväntade saker. Men alla fester ska väl ha sin beskärda del av pajaser.
Låt oss bara hoppas nu också att dessa namn som nämnts (av de som var med i EM alltså) också stannar på rätt sida om dopingkontrollen...

/JS06
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage