Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Låt Pluto få vara en planet | Statsministern kom, sågs och ljög i TV »

Hårdare lagar mot fotbollshulliganer!
Stafrin | 29 Augusti, 2006 22:42
Igår var en relativt svart dag för idrotten. Dels kom det fram att 23 aktiva vid friidrotts-EM är dopingmisstänkta. Dels skandalmatchen mellan Hammarby och Djurgården, då fans sköt in fyrverkeripjäser, sprang in på fotbollsplanen och kastade in saker på planen. När jag såg bilderna från matchen på Sportnytt undrade jag om man nu hade började med tre lag per match, dels Hammarby, dels Djurgården och dels det laget med de gula västarna som verkade spelade amerikansk fotboll.
När det gäller fotbollskravaller i Sverige så görs det väldigt lite. Att tilldöma ett lag poängavdrag eller att ge laget böter är ganska patetiskt och drabbar bara laget. Supportrarna kommer knappast att sluta att bråka för det och fotbollslagen hytter lite med knytnäven.

Att hota med spel för stängda läktare hjälper en match, inget mer.
Dock är jag positiv till Svenska fotbollsförbundets krav på skärpta hulliganlagar som liknar de i England, där fotbollsvåld ses som ett samhällsproblem. Om idrott nu är så pass kommersiellt och handlar numera nästan bara om pengar och samhället ser idrott som en ekonomisk vinst PR-mässigt och idrott som en del av samhället så måste ju samhället vara beredd att ta sitt ansvar. Sätt åt de som vållar skadan, inte fotbollslagen i första hand.Dessutom är det bra att Hammarby också tar sitt ansvar och planerar att stämma flera av de som var med vid bråket. Sen hur pass stor summan blir kan man diskutera, men det bästa med denna skandalmatch mellan Hammarby och Djurgården kan bli resultatet… det juridiska alltså.

/JS06
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage