Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Statsministern kom, sågs och ljög i TV | Knutby II – succéthrillern är här igen! »

Väx upp, media!
Stafrin | 01 September, 2006 13:31
Yttrandefriheten är åter i fara! Och i sed vanlig ordning är Aftonbladet den stora riddaren som med sköld och lans ska försvara den svenska rätten att få yttra sig om vad man vill. Eller snarare medias rätt att få yttra sig om vad man vill. För ett par dar sen hade Aftonbladets bytt ut sin ordinarie logga på sin hemsida mot en där det stod "Yttrandefrihet" på. Allt för att ett stort antal politiker på ett antal enkäter hade velat ha mindre sexistiska annonser, att kriminellas ansikten inte ska visas före de blivit dömda, att media inte ska få ta del av vissa förundersökningar från polisen och att kändisar ska få ha ett privatliv. Allvarligt talat så är det dags för media, och kanske mest Aftonbladet, att växa upp och inse att allt inte centreras kring dem. Att Aftonbladet protesterar mot att man vill ha mindre sexism i media är ganska intressant, eftersom samma tidning i nästan 15 års tid hackat på Fröken Sverige-tävlingen för att de är "kvinnoförnedrande och kränkande". Att media gnäller över att de inte ska få ta del av handlingar och bilder av de misstänkta brottslingarna innan dom visar på att de vill behålla rätten att även förstöra livet för eventuellt oskyldigt anklagade.
Hade det gällt att politikerna inte vill att folket ska få ta del av politiska beslut eller att de vill lägga locket på om media rotar i affärer som Lars Danielsson vore det en sak. Men här gäller det saker som medierna själva säljer mest lösnummer på och då sätter man igång och storbölar. Och det har inget med yttrandefrihet i mina ögon att göra.
Om medierna hade börjat med att ge oss nyheter istället för en massa sensations- och skvallerjournalistik som bara gynnar dem själva så kanske vi sluppit denna debatt i över huvudtaget.

/JS06
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Jari | 01 September, 2006 14:35

Aftonbladet och andra blaskor vill ju gärna tolka yttrandefriheten så som det passar dom själva vilket ju inte är ovanligt.

Pengarna styr ju deras tolkning.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 02 September, 2006 18:22

Det tråkiga är att de lyfter upp detta som "dagens viktigaste händelse" och tar plats från viktigare frågor på löpplats.

/JS06

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage