Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Valdebatt bland korv och hamburgare | Visst förändrade 11 september 2001 världen! »

Miljöpartiet planerar för regeringsarbete
Stafrin | 11 September, 2006 14:09
Miljöpartiet har redan börjat förbereda för livet efter den 17 september (utifall socialdemokraterna vinner förstås) och sitter nu och planerar vilka ministerposter man vill ha och vilka som ska vara med. Man utgår ifrån att Göran Persson kommer att välkomna både dem och Vänsterpartiet med öppna armar, och med tanke på Perssons "engagemang" hittills för regeringssamarbete med andra partier så blir det förstås väldigt intressant att se vad som händer nästa måndag. Det intressanta är de namn som nämnts i samband med MPs planering av ministerposter. Både Gustaf Fridolin och Åsa Domeij är intresserade av att få platser i regeringen vilket ger en ny innebörd till uttrycket "ångervecka".Gustaf Fridolin har själv sagt att han ska lämna riksdagen efter valet eftersom han inte vill att man ska sitta där för länge och Åsa Domeij har sen tidigare lämnat toppolitiken av familjeskäl. Men lockar man med rätt morot så är väl allt möjligt...

/JS06
 #
User Comments
Mig [Reply]
Gustav Fridolin | 11 September, 2006 22:23

Man ska inte sälja skinnet innan björnen är skjuten. Därför tycker jag det är trist att sådana här politiska sällskapslekar tar fokus från sakfrågorna. Det är inte mitt val. Jag vill snacka politik.

Om mig själv har jag sagt samma sak hela tiden. Man ska inte sitta som politiker för länge. Partiet har regler om högst tre mandatperioder. För mig börjar det bli dags att, redan efter en, skaffa mig ett riktigt jobb och livserfarenhet. Det är min plan för framtiden.

Möjligen finns det någon som vill annorlunda och språkrören har sagt att det kan vara så att jag får frågan efter valet om jag vill bli minister. Ska jag svara blankt nej då nu? Nä, det har jag inte gjort när jag fått frågan hypotetiskt innan och det tänker jag inte göra nu. Vem som brinner för att förändra världen skulle göra det? Det berors väl helt på vilken politik det handlar om, vilka andra som är aktuella och vad man kan göra.

Jag vill inte göra karriär. Jag vill förändra världen.

Man ska inte sälja skinnet innan björnen är skjuten. Men heller inte döma någon innan brottet begåtts. Låt oss se vad som händer efter valet. Själv fokuserar jag på att det ska gå bra.

Ta hand om dig!

(no subject) [Reply]
Stafrin | 12 September, 2006 16:48

Jag tycker att det är heder till politiker som har fötterna på jorden och inser att det också finns ett annat liv utanför riksdagen. Tyvärr är de inte så många.
Om sen ni lyckas övertala Göran Persson att släppa in er i regeringen så säger jag bara lycka till. Kanske kan ni ändra Socialdemokraterna till det bättre...

/JS06

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage