Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Tyvärr vinner Socialdemokraterna i Sundsvall! | Ett komma betyder så mycket... »

Grattis Alliansen – men imorgon är festen över!
Stafrin | 18 September, 2006 01:37

När jag skriver detta har det går lite drygt en timme sen Alliansen satt i soffan hos K G Bergström i SVTs valvaka och gjorde sin segerintervju. Jag vet inte hur mycket jag har hört under kvällen om hur skickliga Alliansen har varit på att föra en vinnande politik, men som jag tidigare har sagt så vinner Alliansen på Socialdemokraternas fiasko under mandatperioden. Och jag kan inte säga annat än grattis! De vann, de får festa ikväll, men sen börjar jobbet. Sveriges statsminister (måste bara vänja mig vid uttrycket) Fredrik Reinfeldt sa i sitt tacktal på Moderaternas valvaka att han representerar HELA det svenska folket. Då vill jag se det också, Reinfeldt. Inte bara de som har bra jobb, är unga eller har företag, utan även arbetslösa över 30, lågavlönade, sjukskrivna och pensionärer.
Göran Persson gjorde det enda rätta och erkände sig på ett tidigt stadium besegrad. När Folkpartiet till och med kunde ha en större skandal mitt i valrörelsen utan att folk vågade tillbaka till regeringen så finns det bara en väg att gå, nämligen att just gå. Men han vore ju inte Göran Persson om han inte var tvungen att komma med överraskande besked in i det sista, då han meddelade att han även avgår som partiledare. Jag önskade det, men jag trodde inte på det. Men jag tycker Persson gjorde det enda rätta, för Socialdemokraternas största jobb under det kommande året är inte Alliansregeringen. Det är att hitta tillbaka till sig själv, efter att ha haft en ledare som i det närmaste drivit partiet längre och längre bort från arbetarrörelsen. Det har redan framförts kvar på att det ska vara en kvinnlig partiledare som efterträdare och jag är normalt emot såna former av kvoteringar, men för en gångs skull håller jag med. Efter att ha haft en buffel och en mer egocentrerad ledare så vore en något mjukare men hårt kämpande kvinna det bästa för socialdemokraterna för få partiet åt vänster igen. Det sämsta valet vore Per Nuder som är Göran Perssons högra hand för risken finns då att partiet fortsätter som nu.
Sen tycker jag fortfarande att Lars Leijonborg borde avgå efter skandalen, för bara för att Alliansen har vunnit valet nu så finns fortfarande frågan; hur mycket visste Lars Leijonborg och hur mycket har det skadat partiet i sig, för det är väl fortfarande ett enskilt parti? Undersökningar visade att förtroendet för Leijonborg är sämst av alla sju ledarna och det måste man ta på allvar, Allians eller ej.
Och Miljöpartiet dansade och skrattade, fast man bara gått upp en halv tumnagel i procent och fast man just förlorat sin regeringspost igen, vilket kanske säger en del om partiets självförtroende innan valet.
Men åter, grattis Alliansen. Sverige behövde en ny statsminister, även om regeringsalternativet inte var det jag velat. Och kom ihåg vad Christer Björkman sjöng: Imorgon är en annan dag!

/JS06


 #
User Comments
Därför hurrade miljöpartiet! [Reply]
Joakim Hörsing | 22 September, 2006 09:56

Jag tror mp hurrade mest för sina segrar ute i landet, främst Stockholm där vi fick uppåt en 10%(och ett JA till trängselavgifter), men också goda resultat i Malmö, Göteborg, Norrköping och Linköping.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 25 September, 2006 16:22

Möjligt, fast och andra sidan är små framgångar också framgångar. ;)

/JS06

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage