Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Bygg ut Public Service – trots fuskande ministrar | Borelius är bara början »

Eva Hamilton - ny VD för SVT!
Stafrin | 13 Oktober, 2006 16:03

Eva Hamilton blir ny VD för SVT efter Christina Jutterström. Eva Hamilton var under sin tid på Rapport en oerhört kompetent, rolig och bra reporter och presentatör med glimt i ögat. Kommer hon att klara av detta jobb lika bra? Förvisso anser jag att man inte kan bli sämre än vad Jutterström varit under de senaste åren. Men Hamilton om någon borde ha förståelse för hur viktig nyhetsbevakning och samhällsprogram är för public service så man kan ju i alla fall hoppas på en långsam återgång från det kommersiella tänkandet. Dock har hon tyvärr en styrelse bakom sig som lika gärna kan avsätta henne om hon inte går i rätt spår. För att inte tala om en kulturminister som gärna gör SVT mer kommersiell för att själv slippa betala. Trots det så tillåter jag mig ändå att vara lite försiktigt förhoppningsfull på utnämningen av Eva Hamilton. Det kan inte bli så mycket värre, hon är kompetent och dessutom gammal i gården på SVT och väl insatt i public service. Det kan ju inte skada att försöka i alla fall. Man kan ju hoppas att hon läser min önskelista från igår. Och att man får lite mer och se på TVn i framtiden.

/JS06


 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Kia | 14 Oktober, 2006 04:20

Vi får hoppas att hon har betalat TV-licensen i alla fall....

(no subject) [Reply]
Stafrin | 14 Oktober, 2006 12:14

hahaha... ja, har hon jobbat i nästan 20 år på public service och inte gjort det samt blir VD så är det nog en ännu större sknadal än Stegö-Chilò.

Men var hon förstahandsvalet? [Reply]
Lohengrin | 15 Oktober, 2006 19:44

I lördagens Dagens Industri så är SVT:s styrelseordförande Lars Engqvist citerad: ”Eva är den enda som vi har frågat." Men i fredags skrev Resumés stjärnreporter Leif Holmkvist: "När alla tre toppkandidaterna tackat nej och ”Juttan” vill hoppa av redan på 50-årsfesten om en vecka fick styrelsen panik". Och så nmangav han tre kandidater...

Nu blir det spännande. Vem talar sanning?

(no subject) [Reply]
Stafrin | 15 Oktober, 2006 22:48

Någon pejl på vilka de andra toppkandidaterna var?

Måste i så fall medge att jag hellre i så fall litar på Leif Holmqvist än Lars Engqvist, men det är möjligt att Eva Hamilton kanske ändå är ett bättre val. Frågan är dock, hon inte har styrelsens fulla förtroende utan bara är en nödlösning, hur länge sitter hon. Som sagt, nu blir det spännande...

/JS06

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage