Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Eva Hamilton - ny VD för SVT! | Nöjesparkspolitiken i Sundsvall fortsätter »

Borelius är bara början
Stafrin | 14 Oktober, 2006 18:04

En slank hon hit och en slank hon dit och en slank hon ner i diket till sist. Handelsminister Maria Borelius blir i alla fall historisk i svensk politik när hon nu avgår. Ingen minister har suttit kortare tid än hennes åtta dagar. Kanske dock ingen merit som hon kommer att minnas som gammal.
Förvisso vill jag inte att nån av dessa ministrar ska sitta där, men givetvis så är det ohållbart att sitta som minister när man har begått lagbrott, ljugit, flyttat pengar och gjort allt för att kringgå de svenska reglerna, framför allt för ett parti som försökt hela mandatperioden att putsa bort sin ganska skamfilade överklasstämpel. Så det var förstås rätt att hon avgår. Sen kan man debattera medias jobbsätt. Att det blir ett hallå och man lyfter fram det som är fel ser jag inte som ett problem. Folket har rätt att veta. Sen naturligtvis så finns det inget försvar för att man som journalist smyger omkring på ministerns ägor och trakasserar hennes barn och så vidare. Det får finnas en gräns också när man inte längre behandlar människor som mänskliga. Men den gränsen har ju svensk media passerat för länge sen.
Den som dock tror att allt är över nu lurar sig grymt. Denna veckas alla skandaler har skadat regeringen rejält. Givetvis måste Cecilia Stegö-Chilò också avgå, och det säger jag inte bara för att jag anser att hon som kulturminister är ett hot mot den svenska mångkulturen. Hon har visat sig oförmögen att på ett trovärdigt sätt kunna handha de frågor som hon har hand om. Men om Fredrik Reinfeldt med den här regeringen ska kunna på ett trovärdigt sätt kunna representera ”folket” och ”det nya arbetarpartiet” så borde den ombildas helt. Jag vet att det inte är möjligt att så sker efter åtta dagar, men allt arbete moderaterna och alliansen byggt upp under fyra år är på väg att brisera och man får snart börja bygga igen. Annars kommer man få problem att fatta trovärdiga beslut som folk har förståelse för i framtiden och då snarare bli kallad för ”det nya icke-arbetarpartiet”. Det är en faslig tur för Reinfeldt att nästa val är tre år och elva månader bort…

/JS06


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage