Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Heder till Fridolin för nobbad inkomstgaranti | Namninsamling mot nya A-kassereglerna! »

Vad vill vi med facket?
Stafrin | 20 Oktober, 2006 18:25

Vad händer med våra fackförbund? Under många år försvagades facken av att de satt i den socialdemokratiska regeringens knä för mycket medan denna smyggick åt höger och försämrade arbetsrätten. Nu riskerar den försvagas ännu mer av höjda avgifter och tvångsmedlemskap i den allt dyrare a-kassan. Vill vi ha nån anställningstrygghet i Sverige eller inte? Eller ska arbetsgivarna och näringslivet får styra efter sina försäljningsmässiga regler helt? Ska vi som inte har VD-jobb kunna ha råd att bo och leva i överhuvudtaget i Sverige? Förhoppningsvis lär Första Maj 2007 bli tredubbelt längre än den varit på många år, men det skulle behövas ett rejält vrål från svenska folket för facken, a-kassan och rätten till ett tryggt arbetsliv, annars kan LO att vara historia innan nästa valrörelse, fattigdomen vara dubbelt så stor och arbetsgivare får göra vad de vill med oss. Just nu verkar vi leva som ett USA på 80-talet med tredubbel effekt och arbeta som ett Sverige på 30-talet och dessa två är ingen vidare bra kombination.

/JS06


 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Jari | 20 Oktober, 2006 19:32

Borgarna vill kanske att folk ska gå ur facket tack vare den våldsamma ökningen av a-kasseavgiften.

Om jag hade varit med i en fackförening så hade jag gått ur den också för att kompensera för ökningen av a-kassan men jag är ju som småföretagare inte ansluten till något fackförbund :-)

Men jag tycker ju att fackföreningarna behövs och det här gör ju att dom kommer att drabbas väldigt mycket av avhoppande medlemmar nu tyvärr.

(no subject) [Reply]
Stafrin | 20 Oktober, 2006 20:44

Jo, att borgarna vill försvaga facket verkar vara utom allt tvivel. Jag fattar inte hur man rakryggat kan höja avgiften i a-kassan, tvinga folk att vara med och sen sänka a-kassan när man väl betalat och ska få börja använda den. Men frågan är vad vill vi väljare med a-kassan. När kommer vi i svenska folket samla oss och göra nåt, som vi gjorde 1996 då alla arbetslösa samlades i Stockholm för manifestation?

/JS06

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage