Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« En rad säger mer än 25 år | Ett vilset politiskt Sverige... »

Margot Wallström – socialdemokratins största hopp
Stafrin | 18 November, 2006 11:14

Det är upplagt för strid inom socialdemokratin om efterträdaren, utan att de som strider ens bryr sig. Per Nuder och Margot Wallström är de hetaste namnen till att efterträda Göran Persson och när nu Göran Persson verkar helt ointresserad att engagera sig i Alliansens ena korkade förslag efter den andra så har Pär Nuder fått stega fram och synas allt mer i debatterna, även om jag tycker att socialdemokraterna har varit skamligt tysta i a-kassedebatten. Men det spelar ingen roll för överallt jag hör så är det Margot Wallström som har stöd ute i landet. Och jag kan bara instämma, Margot Wallström är mer eller mindre den enda som kan få socialdemokratin att bli trovärdig och populär igen. Efter alla år med en bufflig ledare som vägrar både att leva som han lär och släppa fram nån annan partikamrat framför kamerorna samt mot väljarnas vilja mer och mer styrt partiet åt höger så behövs en ledare som både är mjuk nog att tjäna som motvikt till Persson, men samtidigt tuff nog att debattera trovärdigt med Alliansen. Då behövs det en kvinnlig partiledare och Margot Wallström är det bästa förslaget. Pär Nuder är Göran Perssons högerhand och kommer styra partiet i samma fåra som förr. När jag har diskuterat med folk jag mött så har det framförts ett par namn till, men som jag inte ser som trovärdiga alternativ, Thomas Bodström och Mona Sahlin. Bodström vore, i mina ögon, ett katastrofval. Inte bara för att han också kommer att fortsätta i Perssons spår utan också för att han inte är en riktig politiker. Han var advokat innan han blev justitieminister och jag tror att man behöver nån renodlad socialdemokratisk politiker. Dessutom grymtas det lite om Bodströms erkännande av svart arbetskraft för ett tag sen och speciellt i dessa dagar, efter Alliansens ministerfall så bör det vara en mer fläckfri ledare. Av samma anledning så sågar då jag förslaget Mona Sahlin, för jag tror att hennes tobleroneaffär för 11 år sen fortfarande släpar efter henne för mycket. Oavsett om man idag tycker att det var rättvist eller inte så kommer Alliansen utnyttja det och dessutom så är hennes popularitet efter det inte ens hälten så stor som den var 1995.
Om socialdemokraterna ska kunna komma tillbaka till makten igen så måste partiet vara en motståndare och ett alternativ till Alliansen, framför allt få tillbaka alla som Alliansen lurat med sina fagra löften om jobb. Inte som Göran Persson, spela på sin planhalva, men smyga efter och långsamt ta deras speltaktik, för att snacka sporttermer. Man måste våga stå på egna ben igen. Därför bör det alltså bli Margot Wallström.

/JS06


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage