Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Vem minns Justin Timberlake om 40 år? | Ständiga julsåpan Gävlebocken... »

Jämtin vs Sahlin - passar nån?
Stafrin | 01 December, 2006 12:11

Sen min spaning för några veckor sen om vem som borde bli socialdemokraternas nya partiledare så har det kommit in ett namn till som jag ställer mig lite frågande till; förre biståndsministern Carin Jämtin. Aftonbladet slog på stora trumman och bedrev en massiv kampanj för att få Jämtin som kandidat och har man hela media bak i ryggen så har man inga problem att bli en solklar kandidat. Jämtin började med att inte vilja kandidera och växlade sen spår till att trots allt bli lite intresserad. Vis av erfarenhet från föreningspolitiken så har jag fått lära mig att det inte behövs mer för att övertala en person att ta kandidaturen. Men Carin Jämtin är ett relativt okänt namn som inte gjorde så mycket väsen av sig som minister och dessutom har hon, i och för sig i en artikel i Aftonbladet, sagt att Sverige kommer att gå med i EMU. Alltså börjat med att nonchalera ett folkomröstningsresultat som socialdemokraterna sen tidigare sagt att man ska respektera.
Den 14 december ska varje distrikt föra fram sina kandidater, men redan idag på Metro så kan man läsa att Mona Sahlin och Carin Jämtin anses som de två huvudkandidaterna. Sahlin ska då representera "en modernare linje" medan Jämtin är "mer traditionell socialdemokratisk politik". Vad som menas med en modernare linje och traditionell politik kan man då diskutera, med tanke på vart Göran Persson har styrt partiet. Om Jämtins kommentar om EMU är traditionell politik så är det förmodligen traditionell i Göran Persson termer. Som jag sa tidigare, vad partiet behöver är att bli en spjutspets till Alliansen, inte ett likvärdigt alternativ. Och frågan är om nån av dessa är passande i den frågan...

/JS06


 #
User Comments
Jämtin [Reply]
henric | 04 December, 2006 17:56

Jämtin är riktigt bra hon skulle kunna få mig att för första gången i mitt liv rösta sosse. Hon har framförallt en sund syn på internationella relationer. Allt snack om att någon är "modern" brukar som regel betyda undfallenhet mot USA och NATO! Vill man verkligen ha en partiledare som INTE kommer att arbeta för en anslutning till EMU (via vidare folklig förankring och en på sikt ny omröstning antar och hoppas jag) får man sannolikt leta mycket länge inom dagens socialdemokrati.

/Henric

(no subject) [Reply]
Stafrin | 04 December, 2006 21:08

Tja, det fanns ju ledande sossar som röstade nej också även om de motades bort. Men i detta fallet så kanske det är rätt otaktiskt att säga det som kandidat innan man ens tillträtt. Det inger knappast förtroende hos folket.

/JS06

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage