Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Allt mer desperat nedladdningsjakt | Palmlöf får göra vad han vill »

Barnen förlorare i barnbidragsförslag
Stafrin | 23 December, 2006 00:32
Alliansregeringen utlovar höjning på barnbidrag för alla utom socialbidragstagande föräldrar. Ytterligare en i raden av förslag som går ut på att man inte ska leva på bidrag som arbetslös man ska jobba med jobb som inte finns. OK, det är en sak att man drar åt tummskruvarna på vuxna arbetslösa, men att se till att barnen också blir lidande...? Vem är det då som bär skuld för att de blir drabbade av detta förslag? Är det föräldrarna som inte hittar jobb eller politikerna som ser till att man får mindre pengar? Det ska bli kul att se hur detta ska gå ihop, för nu är det snart upp till bevis. Man stryper all inkomst för de arbetslösa och både lovar jobb och lovar inte jobb bara genom sänkt a-kassa och arbetsgivaravgift. Också försämrar man möjligheten för arbetslösa föräldrar att ge barnen en bra start i livet, samtidigt som man pressar dessa att söka jobb hos företag som inte alls gillar att anställa folk som riskerar att få vara lediga för vård av barn då och då. Endast i Alliansens värld kan 1 +1 bli 4.

/JS06
 #
User Comments
Barnen förlorare i barnbidragsförslag [Reply]
Lena Nilsson | 10 Januari, 2007 10:50

Och?? Barnbidrag lämnas enligt vad mamman vill. Har du växelvis boende kan enlig lag 060701 mamman välja behålla hela beloppet. Oavsett om pappan är boförälder, den som betalar alla kostnader. Det är inget barnbidrag utan ett mammabidrag. Barnbidraget är inte till för barnet

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage