Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Barnen förlorare i barnbidragsförslag | I väntan på julafton… »

Palmlöf får göra vad han vill
Stafrin | 23 December, 2006 12:11
Den senaste veckan har det varit en del diskussioner kring grälet mellan Olle Palmlöf och Peder Lamm, där Palmlöf i TV-programmet ”Böglobbyn” försökt mäta bögnivån på Peder Lamms röst. Peder Lamm skrädde inte på orden utan frågade i ett brev:
”Jag undrar vad Olle Palmlöf skulle säga om jag gick ut och kallade honom pedofil eller nekrofil, eller om jag antyder att han tänder på getter?”
Jag tänker inte säga bu eller bä om själva grälet, eftersom den ligger på något av sandlådenivå, mer än att jag är lite förvånad över överreaktionen hos folk mot Peder Lamms kommentar. Man har tytt det så att Lamm hotat att gå ut och kalla Palmlöf allt detta. Kanske lite överreagerat från antikkungen, men jag uppfattar det så att Lamm ställer frågan om han SKULLE HA GJORT samma sak, hur skulle Palmlöf ha reagerat då. Men jag kan ju ha fel…
Men nu är det också så att är du en riktigt hipp, trendig och populär komiker så får du säga vad som helst om vem som helst och sen skylla på yttrandefrihet och humor. Det är folk som Özz Najem, Parlamentetgänget, Fillip & Fredrik, Olle Palmlöf och Henrik Schyffert. Jag tror att hade det varit t ex Bosse Parnevik eller Lasse Brandeby (två komiker som inte är hyperaktuella numera) som hade lett ”Böglobbyn” och gjort samma sak så hade programmet varit förmodligen en flopp och det varit ett väldigt liv MOT dom. Det är likadant i musikindustrin när det gäller låtstölder. Om Dr Alban eller Rednex snor två takter så blir ett väldigt liv medan Håkan Hellström hyllas som en hjälte. Är du lagom hipp och trendig idag så får du göra mer eller mindre vad du vill verbalt. Sen kan man debattera vad man ska få göra inom humor, men det är en annan historia. Detta sagt alltså utan att ta nån speciell ställning i det enskilda fallet, men ibland kanske det är bra att lyssna på båda sidor innan man yttrar sig…

/JS06
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage