Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Kristian Luuk i gyllene skor | En nyårsfundering till 2007 »

Viktigast att se framåt efter Saddam
Stafrin | 30 December, 2006 10:46
Saddam Hussein är så död! Tidigt i morse hängdes han och nu börjar en ny tuff tid för irakierna. Det har varnats för att han kan bli i många muslimska kretsar kan bli sedd som en martyr och faran blir att våldet i Irak ökar ännu mer.
Man kan säga många saker om Saddam Hussein. Hans medmänsklighet låg på ungefär samma nivå som Hitlers och jag kan förstå de irakier som är glada att han är borta nu. Däremot så är jag emot dödsstraff som företeelse och tycker att det hade varit mycket bättre om han hade blivit inlåst på en mentalvårdsavdelning i någon avlägsen ökenstad utan möjlighet till permission. Att dessutom filma eländet och lägga ut det på nätet som den hippaste hollywoodfilm är nästan på gränsen till sadism (nej, det var inte menat som ett skämt...). Men nu är det gjort och troligen så hade man haft problem hur än man hade dömt. Hade man låtit honom leva hade det blivit upplopp bland de som lidit under Saddams regim och dessutom fått några ilskna arab- och västländer på sig. Nu riskerar man upplopp bland hans anhängare istället samt en rad ilskna människorättsorganisationer. Hur man vänder sig så har man ändå ändan bak ibland. Men det viktigaste nu är att man lämnar detta bakom sig och går framåt och försöker skapa lugn och fred i Irak idag. Annars finns risken att många irakier ser Saddams fall som en pyrrhusseger.

/JS06
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage