Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Språkförbud istället för språktest | Efterlystes: ett nytt parti »

Kampanj för hemlösa i Paris
Stafrin | 04 Januari, 2007 15:51
Titt som sätt när man pratar om samhällsproblem med folk så kommenterar de genom att avundsjukt titta Frankrike:
”Det skulle vara som i Frankrike, där spärrar de vägarna för att få som de vill…”
Nu finns det än fler anledningar att titta på Frankrike. Där finns det folk som gör nåt för de hemlösa och det ger resultat hos politikerna också. Organisationen Don Quixotes Barn har ställt ut ca 150 tält i Paris för de hemlösa. Ca 7 miljoner fransmän lever är fattiga, alltså 80 % av Sveriges befolkning. Det är en kampanj som startades av den franska komikern Augustin Legrand och som nu nått den franska regeringen som planerar ett lagförslag där alla ska ha rätt till en bostad och om man inte fått det så ska man få gå till en domstol och kräva det.
Här i Sundsvall fick Statsmissionen RIA i många år kämpa och be åt kommunen för att få sätta upp ett soppkök på torget över jul och ett år försökte kommunpolitikerna in i det sista hävda att det ”inte såg bra ut i statsbilden”, innan de till sist gav med sig efter uppmärksamhet från media.
I Paris får man ställa ut 150 tält åt de hemlösa. Vi i den rika västvärlden lever lite i en ytlig glamourvärld där det viktigaste är att man har en väl fungerande mobiltelefon och därför är det roligt att se hur välgörenhet ändå kan påverka och förhoppningsvis kan detta också få de svenska politikerna att tänka om och visa på att det finns folk även i Sverige som har det svårt och som man kan hjälpa. Heder, Frankrike och Legrand.

/JS07
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage