Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« TV 4 riskerade smitta - men vem bryr sig? | Håller människan på att överge yttrandefriheten och demokratin? »

Alliansen - alkoholkapitalets oväntade motståndare
Stafrin | 20 Februari, 2007 21:46
Alliansens s k vänstersväng har ju hittills visat sig bara vara en synvilla, förutom i EN fråga; alkoholfrågan, där moderaterna har gjort oväntade kommentarer mot sina annars så liberala förslag om att släppa alkohol fritt och sänka skatten. Tidigare sa ju finansminister Anders Borg att:
"Folket ska jobba, inte supa!"
På ett möte som jag var på där socialminister Maria Larssons statssekreterare Rangwi Marcelind talade så målade hon upp Alliansregeringen som nykterhetsrörelsens nya kompisar. Och nu har Fredrik Reinfeldt bestämt sagt nej till att sänka ölskatten för att få pengar till jobbskattesänkningen.
Om detta beror på att borgarna till sist har insett alkoholens faror eller om det bara är ett sätt att hålla Kristdemokraterna kvar i Alliansen vet jag inte. Kan ju också vara så att nu när fler och fler EU-länder börjar gå i Sveriges fotspår när det gäller drogpolitik så vill man inte sumpa det anseende som man nu har i den frågan. Som de säger i USA:
"Politics makes strange bedfellows"
Men vilket fall som helst så ska det bli spännande att följa fortsättningen i denna fråga.

/JS07
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage