Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Håller människan på att överge yttrandefriheten och demokratin? | "Pokerfejs" - svensk underhållnings-TV i kris! »

Visst finns det pengar till skolan!
Stafrin | 25 Februari, 2007 21:46
Tusentals personer demonstrerade i Sundsvall mot ytterligare nerskärningar inom skolan. Enligt kommunen finns det absolut inga mer pengar till skolorna, vilket luktar mygel lång väg. Sen tidigare har kommunen haft problem med prioriteringar inom budgeten. Skolan kan man strama åt på, medan man gladeligen planerar nya teaterhus och konserthus vid hamnen. Flera gånger under scenhusdebatten så fick man höra när man frågade varför de hade råd med det ena men inte det andra att:
"Det tas inte från samma kassa!"
Men det är ändå samma totalbudget vi talar om. Det handlar om vilka avdelningar som får mest pengar och det är tydligt, nu mer än nånsin, att det läggs mer pengar till nöje och PR än till innevånarnas välbehag. Så visst finns det pengar att rädda skolorna i Sundsvall. Men då får man offra lite. Mer än en halv miljard ska läggas från kommunen till nybyggen av både det ena och de andra nöjespalatset. Ta därifrån, vänta med en del nöjesattraktioner och tänk på oss som bor här också. Skolan tillhör ändå Sundsvalls framtid!

/JS07
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage