Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Visst finns det pengar till skolan! | Dags att respektera Al Gore »

"Pokerfejs" - svensk underhållnings-TV i kris!
Stafrin | 26 Februari, 2007 17:37
Det är alltid intressant att se hur media plockar fram nya programidéer (OK då, köper in nya program idéer), pushar enormt på den och sen mottar publikens reaktioner och ska man se på reaktionerna efter gårdagens premiär på TV4s frågesport "Pokerfejs" så är det sopkorgen nästa för Gry Forsell och Adam Alsing. Och jag, som bara orkade härda ut till hälften, instämmer. Svensk underhållnings-TV idag är i kris! Vad programmet gick ut på förstod nog bara Gry och Adam själva och själva intresset kring programmet ligger tydligen inte på huruvida deltagarna klarar frågorna utan hur mycket programledarna håller låda och om deltagarna härdar ut. Var i själva "Pokerfejset" kommer in fattar jag än inte och jag känner att jag inte riktigt bryr mig heller.

Det som jag dock ifrågasätter är om TV inte kan göra ett enda program idag som INTE går ut på att deltagarna ska psyka eller baktala varandra. Är det bara dokusåpamissbrukare på antabus som jobbar på världens TV-bolag? Mest patetiskt i detta program är en del där deltagarna ska stå och öppet inför publiken försöka snacka ner de andra så att någon bryter ihop och lämnar tävlingen. Pajkastningen är som hämtat från en överbliven dokusåpa som ingen ville se och borde förkastas. Problemet här var att det lät så påklistrat och tillgjort att det skrek manus om det hela.
Reaktionerna om programmet talar sitt tydliga språk, här hämtat från Aftonbladets diskussionsforum direkt efter sändningen:
"Jag gör hellre en rotfyllning än ser den här skiten"
"Programmet passar bättre som fredagsunderhållning på fritidsgården"
"Jag tittar hellre på en repris av gårdagens nyheter än det här!"
TV4 lär inte erkänna något fiasko förrän det är verklig kris, men mitt pokerfejs är rätt onödigt. Programmet är nästan på samma kalkonnivå som Bingo Royal, ett bevis på att TV-underhållning har stora problem med fantasin.

/JS07
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage