Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Dags att respektera Al Gore | Snedvriden diskussion om regionsindelningen! »

Disco-Calle - vår man i kriget!
Stafrin | 27 Februari, 2007 22:22
Utrikesminister Carl Bildt är mannen som aldrig slutar att förvåna. I en debatt i Bryssel slängde han, tillsammans med Georgiens president Micheil Saakasjvili, fram ett förslag på vad som skulle få kriget vid Kaukasus att sluta; bygg fler diskotek.
"Diskotekstillgången i konfliktlösning är ofta undervärderad, den högsta musiken vinner. En kväll på diskot är bättre än en kväll med Kalashnikov", sa Bildt till TT. Och, nej, det är den 27 februari, inte 1 april. Bildt tror alltså att om man byter Edwin Starrs "War" mot Beeg Gees "Staying alive" klockan 23 på kvällen så slutar folk att kriga.
Jag vet än inte om det ska tas som seriöst, ironi, dumhet eller allmän ignorans, men jag hoppas att det var menat med en viss form av ironi, annars är nog Sverige mer illa ute än vi tror. Men det kanske egentligen var den metoden han använde när han förhandlade i kriget i forna Jugoslavien. Och om det skulle visa sig vara en bra metod så är det väl bara att bygga på så är allt löst. För att lugna Indien och Pakistan så kan man spela Dr Bombays "Calcutta" och i för Israel och Palestinakonflikten kanske "Jerusalem" med Alphaville passar bra. Och ni som undrar, det är inte kärnvapen Iran och Nordkorea ska ha uran till, det är för att få råd med discjockeys.

/JS07
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage