Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Snedvriden diskussion om regionsindelningen! | Dilemmat med TVs telefonomröstningar »

Hur ska plusjobbarna klara sig utan merkonstnadsersättningen, Littorin?
Stafrin | 02 Mars, 2007 23:26

Regeringen bryter löfte efter löfte. Man lovade att de som hade plusjobbsanställningar skulle få vara kvar den tid de hade kvar av sin anställning. Ordalagt måste man förstås hålla fast vid det löftet, men kan man komma runt det så gör man det. Man slopar en del av det statliga stödet till plusjobben, den så kallade merkostnadsersättningen, vilket gör att flera kommuner får säga upp flera plusjobbare. I Timrå, grannkommun till Sundsvall, kommer man bli tvungen att säga upp alla plusjobbare. Givetvis måste de sen vara arbetslös i ett år för att komma in i jobbgarantin. Problemet är dock att den socialdemokratiska regeringen bestämde att plusjobb inte skulle leda till nya a-kassedagar, men en fortsatt inskrivning på aktivitetsgarantin, som ju numera är nerlagd. Jag antar att det är socialbidrag som väntar för flera plusjobbare. Smart sätt att slippa plusjobben fortare, eller åtminstone en stor del av det. Men fortfarande väntar många av oss på nån form av förklaring av arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin hur han förväntar sig att detta ska gå ihop. Ett samhälle som blir allt dyrare och girigare, andelen arbetslösa som kommer att bli allt fler och andelen jobb som bli allt färre.
Littorin ger skulden till kommunerna själva (förutom den socialdemokratiska regeringen) och jag ska inte ta ifrån kommunerna en del kritik. Hur man fördelar pengar inom kommunerna är helt absurt, där man lägger mer pengar på att locka folk än ta hand om de som redan bor där. Men det är en annan fråga och fortfarande vill jag veta: Hur ska arbetslösa kunna leva ett drägligt liv samtidigt som regeringen ständigt rycker undan mattan på dom?

/JS07


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage