Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Skillnaden mellan Brandeby och Littorin... | Göran Perssons testamente till politiken »

Fyra år i Irak och inget nytt
Stafrin | 20 Mars, 2007 21:37
Det är fyra år sen USAs invasion i Irak. Fyra år sen jag och några miljoner till världen över demonstrerade på våra torg mot att USA skulle marschera in i ett land och döda oskyldiga för att de kanske hade kärnvapen. Vi varnade alla att några kärnvapen finns inte där och våld föder våld. Föga anade vi att vi hur rätt vi skulle ha.
Nu, 2007, så har detta krig medfört bara en god sak, Saddam Husseins försvinnande. I övrigt så är landet en nation i trasor, men där stoltheten förbjuder president George W Bush ifrån att ge upp. Ordet "Fredsplan" har inte ens nämnts, utan det viktigaste just nu, förutom att komma åt oljan, är väl att hitta ett sätt att få nåt mer i segerväg att visa upp på USAs gator så republikanerna har nån liten chans att vinna nästa val. Problemet är att skadorna redan är skedd. Irak är i kaos, omvärldens förtroende för USA är körd i botten, USAs ekonomi rasar och oskyldiga har fått sätta livet till. Snarare skulle president Bush vara mer segrare om han drog de amerikanska trupperna ur Irak. Kriget i Irak är ett bevis på att demokrati och medmänsklighet inte är USAs regerings starkaste sida! Saddam Husseins fall var en seger, men tyvärr en pyrrhusseger. Som sagt, fyra år har gått, och på västfronten intet nytt.

/JS07
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage