Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Jan Björklund hjälper knappast folkpartiet | "Bisarrt", sa Bull om sjukintygskravet! »

Sisela Lindblom - ett hopp mot överkonsumtionen
Stafrin | 14 April, 2007 22:32
I dagens Sundsvalls tidning (och även i fredagens Metro) finns en intervju med författaren Sisela Lindblom (länk här) som talar om sin nya bok "De skamlösa" där hon slår tillbaka mot dagens moderna yuppiesamhälle och konsumtionsliv. Jag ska varken säga bu eller bä om boken eller så, eftersom jag är långt ifrån någon bokkunsument. Däremot vill jag ge en stor eloge till Sisela som en av få som vågar ställa sig upp och ryta i mot dagens tvångsyuppiefiering. I artikeln nämner hon om en allt större inkomstklyfta där människor som inte har råd att haka på i konsumeringen hamnar efter och glöms bort. Det nämns också om debatten som hon haft med Linda Skugge där hon anklagades för att vara missunsam och snobbig. Mer svenskt gör det väl inte att bli. Att köra huvudet i väggen så fort man kritiserar det som andra tycker är bra. Så fungerar riktig demokrati! Dock förstår jag inte den logiken. Varför lever många svenskar efter måttot:
"Är du emot systemet så är du emot mig!"?
Har man inte samma åsikt som strömmen så är man tydligen en dåre. Men det är det samhälle vi lever i idag, där jaget styr, som jag skrev om i en spaning för en vecka sen om att vi idag lever i ett andra 80-tal x 3. Det farliga är att vi svenskar (ja, många i alla fall) har en förmåga att inte tänka själva utan rusa in med huvudet före så fort någon annan säger att "det" är bra. Sen upptäcker vi faran när den är för sent, för att rycka på axlarna och glömma sen efter några år. Men tummen upp för Sisela som vågar stå emot och tänka själv. Jag har väntat länge på en sån reaktion!

/JS07


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage