Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Sisela Lindblom - ett hopp mot överkonsumtionen | TV-övergången som ingen begrep »

"Bisarrt", sa Bull om sjukintygskravet!
Stafrin | 14 April, 2007 22:34
Regeringens arbetsmarknadspolitik tar sig allt bisarrare former. Nästa steg är att ge arbetsgivare möjlighet att kräva sjukintyg från första sjukdagen. Detta går stick i stäv med en annan nyhet som kommit, om att regeringen avsatt miljoner för att förhindra en pandemi av influensa nästa år. Plötsligt förstår jag varför. Jag antar att om varenda sjuk människa med influensa eller vinterkräksjukan ska ställa sig i kö till doktorn från fösta dagen så lär smittorisken vara så stor att en pandemi lär bryta ut.
Frågorna som väller fram är många och självklara:
- Vad händer om man inte lyckas få tag på sin läkare när man är sjuk?
- Kommer läkarna att ha tid att sitta och skriva ut sjukintyg åt alla på samma dag?
- Borde inte de sjuka vara hemma istället och kurera sig?
- Om man jagar folk med blåslampa, måste man då ha en bindel för ögonen så man inte ser vilka som man jagar?
- Riskerar man inte också människoliv om man ska gå sjuk till läkaren och eventuellt riskera att smitta äldre som inte ha krafter till att klara en infuensa eller magsjuka?
- Kommer inte fler att tvingas jobba fast de är sjuka och smitta ännu fler, inklusive försämra sin egen hälsa?

Jag anser att det inte finns något försvar till att hålla på att riskera människoliv och folks hälsa för att jaga eventuella sjukskrivningsfuskare. Vilka sorts människor vill Alliansen egentligen ha för att bli nöjda? Robotar som aldrig klagar, tar betalt ,blir sjuka, äter, sover eller roar sig och som bara behöver stängas av tillfälligt om arbetslöshet uppstår. Årets bästa ironiska kommentar läste jag på Aftonbladets diskussionsforum av en som skrev:
"Jag tycker att man också ska kräva intyg sju dagar innan huvudvärken uppstår!"

Enligt socialförsäkringsminister Christina Husmark Persson är detta inte för att jävlas utan för att rehabilitera och hjälpa, vilket rimmar väldigt dåligt för en regering som nyligen också beslutat om att arbetsgivarna inte längre behöver ställa upp med rehabilitering till sjuka. De vill alltså bara hjälpa till genom att tvinga dig själv att betala för hjälpen.
Vem sa att retoriken var död?
"Bisarrt", sa Bull!

/JS07
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage