Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« "Bisarrt", sa Bull om sjukintygskravet! | Välkänd budget ger bitter eftersmak »

TV-övergången som ingen begrep
Stafrin | 16 April, 2007 13:45

Idag övergår vi här i Sundsvall från analog till digital TV. Fortfarande så är vi lite drygt en miljon svenskar som väntar oss ett vettigt svar på varför? För att citera Mauro Scoccos låt "Ingen vinner":
"Du har 15 kanaler på färg-TVn, men luften du andas är inte ren!"
Enligt mig är detta inte alls demokrati. Det är ingen majoritet i Sverige som har bett och önskat det högljutt utan det är en sak som Sveriges Riksdag har beslutat över våra huvuden. Alla partierna i riksdagen har beslutat att svenska folket måste köpa en box för att den svenska ekonomin ska fungera (för teknisk utveckling betyder i täckta ordalag att det är för pengarnas skull). Jag är övertygad om att om inte detta beslut hade tagits, så hade de flesta av oss svenskar inte alls brytt oss på samma sätt. Åter tycker jag att Ernst Billgrens ord är lysande här:
"Först skapar vi verktyget, sen skapar vi behovet. Det är bakvänt i landet!"
Har du nu mer än en TV så blir det extra kul för då måste du ha mer än en box. Nu är det ju då tur att vissa lägenheter har detta inbyggt, min till exempel. För om jag INTE hade haft det, så hade jag krävt att riksdagen skulle betala min TV-licens. Jag har inte råd med en box i min nuvarande situation och jag skulle aldrig acceptera att sitta och betala TV-licens för en TV som jag i så fall inte skulle kunna se på. Hela denna digital-TV-idé är inte alls genomtänkt utan snarare ett fall där politikerna och näringslivet vet mer än oss själva om vad vi vill ha. Och när vi ändå är inne i ett citatstim, som Bruce Springsteen sjunger:
"50 channels and nothing´s on"

/JS07


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage