Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Leijonkungen har abdikerat! | Nya stortorget i Östersund - en miljökatastrof! »

Vilken Boris Jeltsin minns man?
Stafrin | 25 April, 2007 13:40
Boris Jeltsin är död. Han fungerade lite som en finlandsfärja den mannen, började förväntansfullt och i högvarv, innan han sen saktade av på farten och kom fram för sent. Han var mannen som kunde ha blivit nån form av folkhemshjälte när han drog ett stort lass för att störta Sovjetunionen. Tyvärr skedde detta i en tid då ekonomin var i botten och man lyckades aldrig hitta nån plan på hur man skulle vända det. Timing är A och O inom politiken. Istället fick han sen hybris och började kriga med tjetjenerna istället och efter det hade han stora problem att få tillbaka nåt förtroende. Så frågan är vilken Jeltsin man minns, den som gav demokrati till Ryssland eller den sjuke som dödade tjetjener? Eller kanske den dansande narren som gärna svängde sina lurviga fram för fotograferna framför duman. En sak är säker, han lär knappast bli bortglömd i första taget...

/JS07
 #
User Comments
konsten att avgå [Reply]
Joakim Hörsing | 25 April, 2007 15:21

Det viktigaste Jeltisin gjorde var kanske att avgå, om än ur form, så frivilligt och levande. Förmodligen blir detta också Putins viktigaste uppgift. Om det därpå följer ett demokratiskt val enligt konstens regler, så kanske vi kan andas ut en smula.
Utvecklingen i Ryssland är en smula oroande...

(no subject) [Reply]
Jörgen Stafrin | 28 April, 2007 13:37

Putin avgår ju nu nästa år så den uppgiften klarar han av. Problemet är, vad jag förstår, att det två av hans närmaste ministrar som är hetaste kandidaterna, en hårdför och en mjukare minister. Sen, som du säger, så får vi hoppas att det blir i form av demokratiska val.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage