Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Bevara skivmässorna! | Oigenomtänkt av V om droglegalisering »

Alliansen visar färg i politikerträff
Stafrin | 07 Maj, 2007 15:45
Varje måndag kan man på Kulturmagasinet i Sundsvall gå och höra på länets riksdagsmän som informerar och idag var det dags för landets andre vice talman, mer känd som Birgitta Sellén, centerpartiet. Vi var några som beslöt oss för att gå dit och pressa henne lite grann om regeringens arbetsmaknadspolitik och det faktum att politiken kommer att försätta fler i socialbidrag och kommunerna får betala. Och visst svettades hon lite, men mitt ibland alla löften om att "alla ska få jobb", så erkände hon att regeringens fulla arbetsmarknadsplan är inte färdig. Näringsepartementet sitter nu och försöker täta till alla eventuella fel som finns med jobbavdrag och annat. Man gick till val alltså på en halvfärdig jobbpolitik utan en plan om vad man skulle göra och vad som jobbavdrag skulle medföra och när jag försökte få henne och förklara varför de inte hade arbetat med detta inför valet presenterat ett färdigt resultat så försökte hon bortförklara det med att Alliansen "bara hade funnits i två år". Hon erkände också att allt bara är test och hon ansåg också att om detta inte fungerade så skulle allt ändras på och göras om. Frågan är om hon får medhåll från Maud Olofsson och Sven-Otto Littorin på den åsikten.
Det intressanta kommer att bli regeringens kommande plan för invandrarna. Man diskuterar om att införa en form av validering för invandrare där man ska få gå igenom vad man kan inom det yrke man söker, istället som idag, stötas bort för sitt eventuella efternamn, gå om hela sin utbildning en gång till eller ta ett lägre jobb man inte har utbildning för.
Hur det färdiga resultatet kommer att se ut kan man bara drömma om, men personligen tycker jag att det visar det riktning på Alliansen jobbpolitik; ren gissning och spekulation.

/JS07
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage