Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Europa har den melodifestival man förtjänar! | Skalman klokare än Sverigedemokraterna »

Peter Örns avgång räcker inte
Stafrin | 15 Maj, 2007 14:58

Igår tog Sveriges Radios VD Peter Örn sitt pick och pack och lämnade sin tjänst efter meningsskiljaktigheter med styrelseordföranden Ove Joansson. Och får man 12 månadslöner i fallskärm för detta så tar man gärna smällen antar jag.
Peter Örn var menad att bli den nye sheriffen som städade upp efter skandalen med Joachim Berner och Marika Ehrenkrona, men lyckades bara att skapa än mer kaos. Kritiken har varit högljud när det gäller förnyandet inom SR, och med rätta. Framför allt är det ungdomsfixeringen på P1 som fått kritik och kalla mig gärna både reaktionär och gammaldags, men när ungdomar vid 20 årsåldern redan har P3, de har snart mer än halva P4 samt en mängd med kommersiella kanaler som spelar samma musik, VARFÖR ska man du envisas att göra P1 till en ungdomskanal? Är det helt förbjudet att låta människor av äldre ålder att få ta del av media idag? Sen tycker jag tyvärr att man fokuserat för mycket på Annika Lantz i denna debatten. Det är nästan som om man vill ge henne skulden, och visst är hon en P3-profil i första hand, men det är väl fortfarande inte hon som beslutar i SR vart hon ska vara.
Peter Örns avgång välkomnar jag för han har visat föga intresse att behålla och bevara public service! Men vad kan man förvänta sig, eftersom han tillhör högersidan politiskt sätt. Men samtidigt så håller jag med krönikören MarieLouise Samuelsson när hon säger att detta inte räcker. Planen att förändra Sveriges Radio tog man redan på Lisa Söderberghs tid. Egentligen redan 1993 när P3 delades. Ett byte av VD kommer inte att skapa mer förändringar, annat än att man försöker ta en annan väg för att sopa igen spåren. Det är hela Sveriges Radios ledning, inklusive Ove Joansson själv, som borde fundera på om de är för public service och om så är fallet, tycker de att de har lyckats med sitt uppdrag som det är nu? Personligen anser jag att de inte har det. Oavsett vad man själva säger så är man rädd för skvalradiokonkurrensen från reklamradion och försöker desperat agera därefter och nå samma publik. Därför är Peter Örns avgång inget annat än en symbolisk handling, som förvisso alltså är en god och bara det en nödvändig sådan, men knappast tillräcklig för public service framtid i Sveriges Radio.

/JS07


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage