Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Tankar kring ny Tintinfilm... | Ett år i fängelse för beordrat vattensprut? »

Danska familjer får socialbidrag indragna
Stafrin | 27 Maj, 2007 18:02

Familjer i Danmark får socialbidrag indragna enligt en ny lag. Ett par med barn där båda lever på sociabidrag och inte kan visa upp arbetsbevis på de senaste två åren förlorar sitt försörjningsstöd.
"Här i Danmark kan man inte gå hemma och passa barn på statens bekostnad", säger man som anledning. Medmänskligheten har flugit all världens kos i Danmark sen Danskt Folkeparti kom in i regeringen där, men frågan är om detta eskalerar runt om. Hur lång tid innan detta sker i Sverige? Är vi beredd att, precis som danskarna, offra barns trygghet på samma sätt? Nu vet jag att det krävs en grundlagsändring för att ta bort socialbidragsmöjligheter i landet, men det tål att tänkas på inför de kommande åren...

/JS07


 #
User Comments
(no subject) [Reply]
Jari | 28 Maj, 2007 12:51

Man kan aldrig vara säker på vad borgarna gör, dom kan ju helt plötsligt få för sig nåt sånt och börjar basunera ut att alla barnfamiljer som har socialbidrag är ena fuskare och har det bara för att kunna vara hemma och passa barnen.

Då kommer alla borgare att gå på att det är så också och sen drar dom in socialbidraget för alla som har barn, det verkar ju gå till så numera hehe...

(no subject) [Reply]
Stafrin | 29 Maj, 2007 14:27

Fast i Sverige är socialbidraget inskrivet i grundlagen så det krävs ett tag innan den ändringen kommer.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage