Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Danska familjer får socialbidrag indragna | Underlig respons på Inegrationsverkets undersökning »

Ett år i fängelse för beordrat vattensprut?
Stafrin | 29 Maj, 2007 14:30
Strix Televisions reporter Hanna Wilenius riskerar ett års fängelse eller böter för att hon sprutade lite vatten i ansiktet på statsminister Reinfeldt. Jag medger att skämtet var B och dåligt, men att hota en anställd reporter med fängelse som bara gjort ett jobb är väl snudd på patetiskt?! Är det inte bättre att i så fall försöka klämma åt Strix och projektledaren om man nu så gärna vill ta detta hårt? Men det är tydligen så här det funkar nu för tiden. En dundertabbe begås, SVT och Strix sätter öronskydd och munkavle och den lilla arbetaren får ta smällen. Men nu är det så att det inte var Bin Ladin som sprutade senapsgas i ansiktet. Det var en kvinnlig reporter för ett mediabolag med taskig humorsmak som sprutade lite vatten. Låt SÄPO ägna sig åt något mer vettigt i polisiär väg än att jaga clowner på premiärerna.

/JS07
 #
User Comments
Ett år i fängelse för beordrat vattensprut? [Reply]
Henric | 19 Juni, 2007 14:41

Fast det spelar ju (eller väl?) en del roll varifrån idén kom? Jag kan tycka att det är aningen fel att vid varje tillfälle hänga en ansvarig utgivare i de fall där någon "på golvet" själv utan den formellt ansvariges vetskap gått över gränsen? Visst man kan tycka att det ÄR en skitsak, men samtidigt så är det ju ett "övergrepp". Du och jag kanske kan enas om att vi inte tycker detta är så farligt och Reinfeldt verkar hålla med. Men det är samma sluttande plan som till slut betyder att alla ska ta all sköns integritetskränkningar med en klackspark. Jag vet inte vad jag riktigt tycker, ett år verkar ofattbart länge. Men så börjar då också svenska straff bli direkt absurda i sin allmänna stringens...

(no subject) [Reply]
Stafrin | 19 Juni, 2007 15:46

Jag tror att huvudbudskapet här var att jag inte tyckte att reportern skulle få straffet utan chefen som beordrat henne att göra det, i detta fallet Strix Television. Sen så har det ju dykt upp än värre kränkningar i och med detta program efter att denna skrevs. Jag kan tycka att den andra saken som programmet fick kritik för, där de smygtittade/filmade hos folk, knackade på och bara stirrade när vederbörande öppnade, är ett värre kränkningsbrott. Så givetvis så tycker jag att det är dåligt att trenden går åt detta håll, inget snack om saken, men jag tycker inte att det är värt den uppmärksamhet det fick för just Reinfeldt grej. Det har gjorts än värre kränkningar i media än så.

/JS07

Ett år i fängelse för beordrat vattensprut? [Reply]
Henric | 19 Juni, 2007 16:05

Du är säkert mer påläst än mig, står det klart att det var ett "beordrat vattensprut"?

(no subject) [Reply]
Stafrin | 20 Juni, 2007 16:25

Hon sa själv i en intervju att hon bara gjorde som hon blivit tillsagd.

/JS07

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage