Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Ett år i fängelse för beordrat vattensprut? | Efter 19 år - samma samhälle? »

Underlig respons på Inegrationsverkets undersökning
Stafrin | 31 Maj, 2007 16:11

23,3 procent av svenska folket är beredd att rösta på ett parti som vill dra in på invandrarnas rättigheter. Alltså var fjärde svensk. Det visar en undersökning som Integrationsverket har gjort. Skönt att veta att medmänskligheten är så stor i Sverige (OBS! Ironi). Men det mest patetiska är reaktionen från folkpartiet i Sundsvall. Gruppledaren i Sundsvall Lars Persson säger:
"Invandrare måste komma bättre in i samhället. Vi måste ställa krav på en bättre svenskundervisning så att de som kommer hit snabbt blir jobbfärdiga och får arbete. Vi måste också ställa krav på att de som kommer hit verkligen deltar i svenskutbildningen."
Det är verkligen rätt parti som blir mest rädd. Det är alltså till stor del invandrarnas eget fel att de inte kommer in i samhället. Genom att pressa invandrarna, som är förslag som tidigare fått flera Sverigedemokrater att byta parti, så ska man alltså få ner den främlingsfientliga stämning som råder hos många svenskar. Att pressa näringslivet att anställa invandrare tycks alltså inte vara aktuellt. Inte heller att se till att invandrare blir accepterade och väl bemötta hos statens institutioner (arbetsförmedlingen, t ex) är prioriterat.
Informera dessa 23,3 procent om främlingsfientlighet och andra kulturer är också lågt prioriterat. Det är tydligt att tanken inte alltid är det viktigaste.
Men att det är en skrämmande siffra är jag med på och det är en klar bieffekt på den ytliga glamour- och egovärld vi lever i. Fast det är en ganska dubbelbottnad värld vi lever i; vi är så goda EU-medborgare och glada åt att kunna komma ut i Europa att vi gladeligen släpper ifrån oss mycket av det svenska vi har, men när en människa utifrån kommer hit och behöver hjälp, då ska hans rättigheter inskränkas.
Kommer denna siffra innebära att Sverigedemokraterna blir Sveriges näst största parti i valet 2010? Hur mycket kommer de att försöka rida på denna undersökning? Vi har mycket jobb att göra i Sverige!

/JS07


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage