Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Efter 19 år - samma samhälle? | Povel Ramel - den siste entusiasten... »

Skandalmatchen lämnar få oberörda...
Stafrin | 04 Juni, 2007 12:32

Man vet inte om man ska skratta eller gråta efter skandalmatchen mellan Sverige och Danmark i förrgår. Det bevisar väldigt mycket olika saker:
1) Alkohol och idrott hör inte ihop.
2) Att det är för dålig säkerhet för att ha världsfotboll på Parken i Köpenhamn.
3) Att idrottens allt mer kommersiella ställning i samhället gör folk allt mer galna.
4) Att svenska laget har någon form av skyddsängel, eftersom man kunde tappa 3 mål på en period och ändå vinna med 3-0.
5) Att den danske hulliganen troligast får söka uppehållstillstånd i Sverige, eftersom han numera är nästan fredlös i Danmark.
6) Att människans förhållande till idrott är obegripligt.
Jag har kanske lite svårt att förstå att Sverige skulle få hela matchen efter detta. Det hade i praktiken räckt med en paus och sen fortsätta.
Sen tycker jag att det är lite intressant att mannen får skyddad identitet och namnges inte i tidningarna, när hans ansikte ändå finns på varenda löpsedel i hela världen. Detta är väl enda gången möjligen som det är positivare att bli världskänd via Big Brother. En sak i är säker, detta tycks lämna få oberörda i alla fall...

/JS07


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage