Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Good luck, Gordon Brown | Miljösatsning enligt Sundsvall »

Göran Hägglunds sista strid?
Stafrin | 29 Juni, 2007 12:31

Här i Sundsvall håller Kristdemokraterna just nu sitt riksting, ett riksting som kan vara nog så avgörande. Opinionssiffrorna talar sitt tydliga språk. Om 3 1/2 år måste partiet fått ordning på medlemmarna annars blir det ny troligast regering och riksdagsuträde vid nästa val. Partiledare Göran Hägglund har ju inget tacksamt läge. Dels hamnar KD, precis som alla andra allianspartier, i skuggan av Moderaterna. Dels så jämförs han ännu med legenden, mannen och myten Alf Svensson. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Sveriges riksdag har nog ingen partiledare som är mer färglös än Göran Hägglund. Därför satsar han nu allt på ett kort. Enligt Expressen så hoppar han av som partiledare om inte det omdiskuterade abortförslaget går igenom. Sankt Göran och abortdraken...
Det kan man ju ta som man vill. Fredrik Reinfeldt hotade hoppa av om inte avlyssningsförslaget gick igenom. Det gjorde det ju inte, men Reinfeldt sitter likväl kvar. Men frågan är hur mycket Hägglund egentligen har kvar. För om abortförslaget går igenom så finns det en viss risk att partiet fortsätter att tappa och de kristna väljarna som är kvar promenerar i protest ur partiet. Och då kan Hägglund sitta löst i alla fall. Vinner abortmotståndarna så får han antingen hålla sitt ord eller hitta på någon bra bortförklaring till att vara kvar. Abortförslaget kan alltså bli Hägglunds sista strid, hur man än vrider på det. Men KD har ju legat på gränsen ett otaligt massa gånger och ändå klarat sig. Och är man kristdemokrat så kanske man tror på mirakel. Därför kanske rikstinget borde avslutas i antingen GA-kyrkan eller i Pingstkyrkans lokaler med en stilla bön, för om 3 1/2 år måste partiet vara över 4 % igen.

/JS07


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage