Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Nya upphovslagen - en av de löjligare | Storebror ser din dator – och hela familjen med »

Sahlin imponerade i Almedalen
Stafrin | 09 Juli, 2007 20:20

Mona Sahlin gjorde idag sitt första tal i klassiska Almedalen. Det blev idel citat och jämförelser med tidigare socialdeomkratiska politiker som Olof Palme, Anna Lindh och även Göran Persson. Rent retoriskt så är jag tveksam till om det är så bra att hämta så mycket från tidigare politiker istället för att bygga på sin egen citatsamling.

Om man ska tro de politiska kommentatorerna så gav det "inte mycket nytt under solen". Hon talade om ungdomar och socialdemokraterna ska bygga ett ungdomsråd som ska forma socialdemokraterna. Det är bra att socialdemokraterna talar om ungdomar, inget snack, och mycket av det hon sa var helt riktigt. Inte minst när hon talade om att regeringen nu leder ungdomar i en fälla där de tvingas flytta till en stad där det inte finns något boende, ett samarbete signerat Littorin och Odell. Det var ett kul grepp också att ta upp två vältalande ungdomar som ska ingå i ungdomsrådet och jag hoppas att detta råd även innehåller ungdomar från Norrland. Men jag tyckte att hon missade ganska mycket av andra åldersgrupper i samhället på grund av detta. Pensionärerna fick till exempel en liten plats längst bak i talet. Långtidsarbetslösa nämndes inte. EU nämndes dessutom inte heller.
I övrigt så blev det inte så mycket konkret mot slutet utan det blev lite malande av åsikter om den ena efter den andra. Men i övrigt så tyckte dock inte jag att Mona Sahlin var fullt så dålig. Jag blev imponerad över hennes engagemang och det kändes att det var en hungrig Sahlin som stod där, i jämförelse med den Göran Persson jag hörde i Timrå innan valet 2002. Det var en revanschsugen oppositionsledare som stod där som var fit for fight. För första gången tyckte i alla fall jag att det kändes som om hon ändå skulle kunna ha det engagemanget och kunskapen för att ro hem och klara av att driva en eventuell regering. Sen gäller det också att kunna hålla sina ord och kunna driva detta praktiskt, för var det något som Göran Persson hade så var det en välsmort trut men tröga händer att genomföra orden med. Om Mona ska få riktigt förtroende så krävs det ett fullt gående maskineri. Men rent verbalt så blev jag för första gången smått imponerad och förhoppningsfull inför socialdemokraterna även om mycket återstår. Hoppas att jag får fortsätta vara det även i fortsättningen när socialdemokraternas slutliga byggnadsplan presenteras.

/JS07

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage