Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Finns det för mycket teknologi? | Är Borg dagens Feldt? »

Dags att rensa upp i ungdomsförbunden, politiker
Stafrin | 03 Augusti, 2007 22:58

Så var det dags igen, en ny skandal i ungdomsförbundsvärlden. SSU i Värmland misstänks för att ha fifflat till sig falska studiebidragspengar. Givetvis så dras det i media paralleller till SSUs tidigare skandaler, framför allt nu när en ny SSU-ordförande ska väljas när som helst. Men vad alla moderförbund, och givetvis ungdomsförbund också, bör fundera på nu är om det inte är dags att börja att rensa upp i ungdomsförbunden. Två SSU-skandaler, LUF-skandalen i höstas samt även en mindre KDU-skandal vid valet. Jag vet att jag tog upp detta i samband med folkpartiskandalen i höstas, men det förtjänar att upprepas. Jag vet att det finns bra ungdomar som är politiskt engagerade också. Inte minst visades det vid valet i september. Men de som syns och som får uppmärksamhet, och som kommer allt mer, är de småyuppies som använder politiken mer som en språngbräda och ett sätt att kraftigt utöka sin plånbok. Det för tankarna till ledaren i Expressen idag, skriven av Aaron Israelson.
”Ungdomsförbunden samlar allt färre unga. Kommer partipolitiken dö först? Eller de unga politikernas samveten?”, skriver han.
Det kanske finns en koppling mellan alla ungdomsförbundens skandaler och det bristande intresset för unga att engagera sig politiskt. Detta har alltså inget att göra med partipolitik utan det är upp till alla partier att börja rannsaka sina ungdomsförbund. För annars kommer vi få ett fortsatt elände varje gång som moderförbunden ska utse ministrar eller nya partiledare. Vem vill engagera sig för att samhällets skull och vem vill engagera sig för pengarna och makten? Det gäller framtiden för Sveriges politik och för Sverige. Därför är också valet av ungdomsordförande i både de kommande SSU- och LUF-kongresserna viktiga. Ungdomsförbundens rykten är körd i botten. Nu är det bara att bygga upp den igen. Och det borde moderförbunden hjälpa till med. M som S som FP. Lycka till!

/JS07

Bloggtoppen.se
 #

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage