Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Ge mig en riktig sommarplåga 2008! | Skrota värnplikten - en lyckad Alliansidé! »

Muhammedteckningar handlar om pengar - inte demokrati
Stafrin | 28 Augusti, 2007 17:22
I Sverige så går vi ju väldigt mycket efter dervisen att har andra det så ska vi också ha det. Har Danmark tjänat pengar på skämtteckningar om Muhammed så ska banne mig vi göra det också. Jag lever efter mottot att humor och hänsyn ska gå hand i hand. Man måste kunna visa hänsyn till andra människor. Accepterar de att man skämtar om dom så är det OK, vill de inte det så får man acceptera det. Det får man lära sig som barn och det borde hålla också för vuxna. I det här fallet handlar det inte om varken hänsyn eller humor. När det finns pengar att tjäna på humor så finns ingen hänsyn. Lars Vilks motiv med detta är en sak att diskutera. Men det som jag tycker är mest illamående är Nerikes Tidningars försök att låta som om de gör en samhällelig insats när det enda de bryr sig om är att de få den snabbaste vägen till sin upplagevinst. I detta fall genom att trampa på andra. Jag förstår att yttrandefirheten förhindrar att såna här saker stoppas. Men det hindrar inte mig från att må illa över allting. För det handlar i grund och botten inte ens om yttrandefrihet eller demokrati. Det handlar bara om att tjäna desperata pengar på bekostnad av en religion och ett folkslag, dessutom genom att planka ett recept från ett annat land. Och alla minns väl när Ecce Homo utställningen var aktuell i Sverige. Inom gaykretsar och avantgardistiska kulturkretsar så ansågs det nyskapande, men resten av Sverige rasade över hur man kunde göra detta mot Gud och Jesus. Muslimerna däremot ska stå ut med karikatyrteckningar över sin religions huvudgestalt. Allt handlar om en sak: Är det viktigare att acceptera varandras åsikter och religion eller att tjäna så mycket pengar som möjligt? Jag är ingen troende människa på något vis. Men jag anser att man kan respektera en människas religion så pass att man visar hänsyn till det. Och jag syftar här inte Irans regering främst, utan muslimer i överhuvudtaget. Så diskussioner om demokrati, humor eller yttrandefrihet är i detta fall oväsentligt. Det handlar endast om pengar eller inte pengar.

/JS07

Bloggtoppen.se
 #
User Comments
Invandring [Reply]
Kjell Ek | 30 Juni, 2008 11:29

Okontrollerad invandring ger enorma nackdelar och enorma problem. Nr 19
Statsminister Fredrik Reinfeldt tror att det går att få ordning på invandringens problem med att sparka tullare och på så vis underlätta för dem som vill till Sverige. Så att invandrarna och de asylsökande bara kan komma och gå precis som de vill. Lösningar på dessa enorma problem löser man med en kontroll av den oönskade invandringen vid gränsen.
Den enormt duktiga och erfarna tullpersonalen som har hjälpt till att få Sverige att fungera blir entlediga från arbetet för att spara några miljoner. Istället smugglas det som aldrig för in till Sverige
Öra lördagen skrev Sven-Olof Sällström, sd, att han välkomnar en politisk debatt med andra partier "utan floskler och epitet avsedda att stigmatisera och förlöjliga”. Han argumenterar dock själv med epitet” klassiskt socialdemokratiskt manér. Förlöjliga, förminska och förvränga".
Ingen eller inga politiker vill föra en öppen dialog som i en civiliserat och konstruktiv debatt. Utgångspunkten för att denna debatt kan bli fruktbar måste dock vara att erkänner den sanning som alla ekonomiska utredningar har visat, nämligen att invandringen har varit mycket dyrbar och är ej vinstgivande för Sverige. Erkänna att utan invandring skulle Sverige i dag ha en bättre välfärd än vad nu är fallet.
Utifrån detta faktum anstränger sig politiker överallt i Sverige att åstadkomma en givande debatt men resultatlöst.

Kjell Ek
Sverigedemokraterna Jönköping

Invandringen [Reply]
Kjell Ek | 30 Juni, 2008 11:32

Vi kan inte vara glada att så många flyktingar väljer Sverige. 2008-06-27 / 214

Den senaste tidens debatt och informationsflöde visar att många kommuner har nått vägens ände när det gäller att ta emot fler "flyktingar". Det finns inga lägenheter till dem som anländer.
I vår fina stad Jönköping har Sverigedemokraterna kommit fram till samma slutsats. Det är som jag tidigare påpekat att redan hitkomna "flyktingar" tas om hand på bästa sätt. Detta sker inte i dag därför är det nödvändigt att stoppa fortsatt etablering av invandrande människor som inte har möjlighet att få den vård och omsorg som de behöver.

Vi kan inte vara glada att så många flyktingar väljer Sverige, men det kan vi inte eftersom anhopningen bäddar för stora sociala problem. Var ska de bo, jobba, lära sig svenska för att snarast inlemmas i samhället? Det finns ingen brist på frågor och när det gäller problem som uppkommer i samband med etablering av nya kulturer som isoleras från övriga samhällsstrukturer blir det är problem.

Det är viktigt att "flyktingarna" får ett fullgott mottagande för att snabbt komma in i samhället, med bostad, arbete, svenska språket och skolgång.
Kan vi inte ställa upp med detta måste ett stopp gälla. Liksom att en livräddningsbåt inte kan ta fler än den rymmer för då blir det ingen livräddningsbåt den sjunker och ingen blir räddad, så bör inte Jönköping eller andra kommuner ta emot fler än de klarar av.

Däremot kan vi stoppa ut slussandet av flyktingar när inte bostadsfrågan är löst. För i annat fall kommer servicen för alla bli försämrad. Möjligen en folkomröstning om nyetablering av mer flyktingar till kommuner runt om i Sverige är att föredra.
Men det är många som ropar Sverige är så rikt och att det inte finns begränsningar på barmhärtigheten. Men det finns det, den är inte oändlig Sverige har en enorm stadsskuld och säljer ut mycket av de gemensamma företag och samhällsnyttiga enheter enbart för att få in mer pengar till stadskassan! Bakom högkonjunkturen lurar snart en lågkonjunktur och då är det viktigt att ta med detta i beräkningen vid mottagandet av människor som söker sig hit. När USA bombar runt i värden ska Sverigestraffas och ta hand om problemen När England som kolonisatör har plundrat färdigt sina kolonier ska Sverige ställa upp och hjälpa till.
När konjunkturen svänger, blir det troligen de nyanlända som får det svårast och då uppkommer oanade problem som kan få de allra värsta konsekvenser.
Därför hellre stopp i tid för att hindra misär, som annars kan bli livslångt, med svåra effekter även för övriga boende i Sverige och Jönköping vår stad.

Vi vet att asylsökande följer vissa andra regler, men vi syftar på den övriga invandringen och att vår stad inte ska bli som Landskrona och Malmö. Det är nu vi ska reageras inte när katastrofen och förfallet är ett faktum.
Kjell Ek (SD)

(no subject) [Reply]
Jörgen Stafrin | 30 Juni, 2008 14:59

Problemet med integrationen kan och bör inte lastas enbart på invandrarna eller att vi inte har plats. Problemet är att vi lever i ett samhälle där vi inte accepterar invandrare, där företagen inte vill ge invandrare jobb och för att vi inte ger dom en chans att komma in.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage