Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Skrota värnplikten - en lyckad Alliansidé! | Jan Björklund vill hjälpa äldre »

Är "Idol" verkligen värd TV-licensen?
Stafrin | 03 September, 2007 13:39

Idag börjar eländet igen. Åter ska TV 4 och Sony BMG balansera på den slaka lina som kallas yttrandefrihet, förtal och kränkning när "Idol" börjar igen. Jag tog upp detta redan förra året när programmet gick och jag har snart slut på skällsord för programmet. Men jag kommer ALDRIG att upphöra med att undra vad som är så häftigt när juryn sitter och kränker den ena efter den andra. VARFÖR drar detta så många tittare? Och för mig är det helt oväsentligt att de sökt frivilligt eller inte, att som TV-bolag psykiskt eller fysiskt kränka eller skada en annan människa bara för att tjäna pengar själv är för mig så lågt man kan komma på underhållningsstegen! I år så är personangrepp en vardag och de lättlurade ungdomarna som söker får höra saker som att de är för fula för att ha en partner. Och man står för det. Man skryter med att man kan ta till mobbning och kritik mot en persons utseende i ett TV-program.
"Jag tror jag säger det många tycker och tänker, men jag vågar säga det. Han såg inte ut som andra.", säger Kishti Tomita. Man är alltså stolt över att man vågar säga kränkande saker i TV åt/om en annan människa. Ju dummare man är mot andra, ju mer ärlig är man tydligen. Men så är det så också att eftersom de kränkningar man har kört med hittills numera i programmet är vardag för folk så måste man pressa gränsen ännu mer för att fortfarande framstås som kontroversiell och omdebatterad. Men vi människor vill tydligen se sånt. Det är så kul att skratta åt hur andra människor far illa. Och att barn tar efter detta och mobbar andra på skolgården struntar man i. Det viktigaste är att TV 4 (eller annat TV-bolag) tjänar sina miljoner och Sony BMG sina. Och att dessa miljoner människor som ser skiten bli underhållna under en timme varje dag. Det är såna gånger man funderar på om det verkligen lönar sig att betala TV-licens. Magen vrider sig för mycket ibland. Men då skulle jag ju inte få se Stargate SG-1...

/JS07

(ps. Innan någon reagerar på att TV 4 är reklamfinansierat och borttagningsbar i nuvarande boxar så är det ju så att denna spaning avser att licens betalas för innehavet av TVn. Dessutom äger jag inte box utan bor i lägenhet och kan inte välja bort kanaler på samma sätt.)

Bloggtoppen.se
 
#

User Comments
TV-Licens [Reply]
Paul | 03 September, 2007 16:05

Hej,

Tv4 är reklamfinansierat och har således ingenting med TV-licens att göra.
Jag har inte tv4 inlagd i min programlista, eftersom den är reklamfinansierad.
Du kan göra detsamma

(no subject) [Reply]
Stafrin | 04 September, 2007 15:20

TV4 må vara reklamfinansierat, men jag betalar ändå för den i och med att det är innehav av TVn jag betalar för, inte själva kanalerna. Dessutom har jag ingen box utan bor i lägenhet och kan inte heller välja bort TV 4.

Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage