Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Myten som skadar Svensk Kassaservice | Äntligen en ny LeMarc! »

Budgeten - en ny kränkning mot de svagaste
Stafrin | 20 September, 2007 16:30
Det går så bra för Sverige! Alla får mer i plånboken, alla har jobb och alla är lika friska i Sverige. Och är/har du inte det, who cares? Alliansen hyr hela Berns och bjuder in pressen för att filma och rapportera när regeringen firar att de har suttit i ett år vid makten. Antingen för att skryta eller för att fira att ingen har begärt misstroendevotum ännu. Och finansminister Anders Borg går med stolt blick till riksdagen och presenterar sin budget med orden:
"Det går bra för Sverige. Detta är en ansvarsfull budget!"
En budget som ger vid handen att du som är deltidsarbetslös, du vill egentligen inte jobba. Arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorins sekreterare sa i en intervju för ett halvår sen att arbetslösa är "freeriders" som försöker åka snålskjuts på samhället. Budgeten ger också vid handen att sjukskrivna är också folk som åker snålskjuts på samhället. Det är bättre att staten bestämmer hur lång tid en skada eller sjukdom ska vara än läkarna. Du är inte sjuk! Du ska straffas frisk med lägre ekonomi, detta i en marknad som inte vill ta i en människa som varit sjukskriven med tång ens. Alliansen vet bättre än du själv.
Undra hur många som egentligen köper regeringens eviga tjat om att "det finns så många som försöker sko sig på samhället"? Visst finns det folk som gör det, men huvudskälet till den diskussionen är att det är lättare att få igenom förslagen hos folket om man använder det som sköld.
Hur mycket längre ska arbetslösa, sjuka och folk som inte äger ett eget företag eller är i chefsposition acceptera att samhället sitter och spottar på dom? Vi är på väg mot ett elitsamhälle där den starkaste och rikaste överlever och människan måste i det närmaste vara en perfekt varelse.
Budgeten är utan tvekan en ny kränkning mot arbetslösa och mot långtidssjukskrivna. Anders Borg säger:
"Sverige är på väg tillbaka som ledande modernt välfärdssamhälle."
Vilken välfärd? Den håller ju alliansregeringen själva på att avskaffa. Det håller inte med ett samhälle där vi hyllar och firar de som drar in mest pengar till samhället och stöter ut de svaga och de som har problem. För vad kommer härnäst? Rösträtt efter inkomst?
Förresten undrar jag också hur man har tänkt sig intyg för vård av sjukt barn rent praktiskt. Men så är ju de flesta "vabbare" skolkare också. I samma pool som sjukskrivna och arbetslösa alltså. Det får man ju ta i beräkningen. Svaghet är en dygd och skam i Alliansens samhälle tydligen...

/JS07

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage