Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Rekordmånga bidrag - trots allt | Skillnaden mellan bidrag och bidrag »

Tankar om utveckling...
Stafrin | 02 Oktober, 2007 15:41

Jag har fortfarande svårt att förstå hur länge sen egentligen det är sen 90-talet slutade. Därför blir jag också rätt konfunderad över när man hör trendnissar stå och rynka på näsan åt nyss nämnda decennium och säga om något:
"Detta är ju för mycket 90-tal!"
Det känns inte alls så länge sen. Men min fråga är: Varför är det så viktigt eller inte??? Jag ställde mig samma fråga i mitten av 90-talet, då 80-talet var spottkoppen nummer ett. Det var det absolut viktigaste som fanns, att det lät eller liknade 90-tal, för 80-talet var ju "stenute". För mig är ett årtal en siffra. Om något är bra och jag gillar det så skiter jag högaktningsfullt i om det är 1989, 1999, 1879, 1994 eller 2007. Men det vågar man knappt säga högt. Man måste hänga med i utvecklingen, punkt slut. Och kraven är än högre nu än de var 1990, för nu är det ett helt nytt millenium. Men min enkla uppfattning är också att det är vi som bestämmer över vår utveckling. Vi bestämmer själva, var och en, över vad vi tycker är bäst och vad som funkar för oss. Vill man följa med i strömmen och bara göra som andra så går det bra men vill man själv påverka utvecklingen och göra något eget så är det ännu bättre. Så i praktiken håller inte meningen: "Man måste hänga med i utvecklingen" i mina ögon. Trender för mig är något jag anser är fördummande, eftersom det oftast berövar människan förmågan att tänka själv, utan man går bara dit grannen går och säger det någon annan säger och förväntar att alla sig ska följa efter. Så min fråga är fortfarande: Varför är det så viktigt från vilket decennium något är eller inte? Varför kan inte något som är bra få låta eller likna 90-tal (eller 80-tal)? Jag skulle vilja citera Mauro Scocco som i sin diktbok han skrev förra året sa:
"Gör vad du vill, men gör det inte värre!"
Och framför allt gör det för att DU vill det, inte någon annan...

/JS07

Bloggtoppen.se


 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage