Blogg gratis Logga in
Info
Min bild!
Om: Jag heter Jörgen Stafrin, är 42 år och bor i Sundsvall. Jag har i 20 år skrivit krönikor i radion och på webben och har sen 2006 denna blogg. Mellan 2006-2013 så var den mer fokuserad på politik och samhällskritik. Sen gjorde jag små tankeutflykter och betraktelser om vad som hände i Sverige, saker jag såg och hur vi fungerade som folk. Sen 2017 ligger denna blogg dock på is av tidsbrist. Kanske kommer jag tillbaka till den någon gång, men den kommer inte uppdateras på ett bra tag. Men gå gärna tillbaka och läs gamla artiklar om vad som hände mellan 2006-2017, och kommentera gärna, för jag svarar ändå!
Kategorier
Länkar

« Tankar om utveckling... | Koreansk fred ger hopp! »

Skillnaden mellan bidrag och bidrag
Stafrin | 03 Oktober, 2007 15:00
Det är skillnad på lort och pannkaka. Det kan man konstatera efter det faktum att vissa före detta riksdagsledamöter (obs, borgerliga som vänsteranhängare) plockar gladeligen ut minst 38 000 kronor i månaden i s k inkomstbidrag. Och regeringen har inget emot det. Normala arbetslösa får sänkt ersättning, fler karensdagar och tvångsflyttning över hela landet. Sverige ska inte vara ett bidragssamhälle och man ska inte kunna ligga på sofflocket och håva in pengar från staten.
Är du arbetslös riksdagsledamot däremot så får du minst 38 000 kronor i månaden, mer om du dessutom har haft en tung politisk riksdagspost, och en givmild arbetsmarknadsminister som säger:
"Tanken är ju att man under en period ska kunna ställa om för nya villkor och det är kanske inte helt orimligt, eftersom man inte omfattas av något annat försäkringsskydd"
Den "tanken" gäller alltså inte "normala" arbetslösa. Littorin står alltså strängt med piskan i ena handen åt oss och ler med en morot i den andra handen åt Britta Lejon, Gudrun Schymann och kristdemokraternas Helena Höij. Så vilka, Sven-Otto Littorin, förtjänar EGENTLIGEN titeln "freeriders"?

/JS07

Bloggtoppen.se
 #
Add Comment

Ämne

Text

Ditt namn

Din e-mailadress (om du har)

Din hemsida (om du har)

 authimage